Användarnamn:
Lösenord:

Till dig som är arbetsgivare

Väl investerande pengar

Den extra kostnaden för en rökare beräknas att vara mellan 27.000 ­ 36.000 kr per år. Dessa siffror baseras på den tid det tar att röka, samt den ökande sjukfrånvaron. Man räknar med att det tar minst 30 minuter per arbetsdag att röka. Det betyder ofta att rökaren tar fler pauser än icke-rökaren, vilket ibland skapar osämja på arbetsplatsen. Ny svensk forskning visar även att rökare har upp till 8 sjukdagar mer per år än icke-rökare.

Fördelar med att ha en tobaksfri personal

I dagens läge vet man att en tobaksfri personal är en friskare personal. Friskare personal producerar mer och inspirerar varandra till ett trevligare klimat på arbetsplatsen. Vi vet också att en tobaksfri personal ger bättre goodwill för arbetsgivaren.

Praktiska detaljer

Du som arbetsgivare tar kontakt med NIX via telefon, post eller mail. NIX bestämmer tillsammans med er, per telefon eller ett besök, hur ert speciella upplägg ska se ut. Vi arbetar med en personlig handledare, som kommer ut till ert företag och håller i allt som rör kursens uppbyggnad. I NIX-kursen ingår det också material, personlighetstest och en avslutande utvärdering, som baseras på lyckandefrekvensen hos tobaksbrukarna efter ett år. NIX kommer gärna ut till er och håller i ett s.k. motivationsmöte.